از سال ۱۳۹۵ شمسی در تقویم ایرانی ۹ شهریور ماه هر سال به نام روز قزوین و از سوم تا نهم شهریور ماه هفته فرهنگی قزوین نامیده شد. استان قزوین با وجود بیش از هزار اثر تاریخی ثبت شده مربوط به دورههای تاریخی سلجوقی، صفویه و قاجاریه به لحاظ تاریخی بستر اتفاقات متعددی بوده است، […]
از سال ۱۳۹۵ شمسی در تقویم ایرانی ۹ شهریور ماه هر سال به نام روز قزوین و از سوم تا نهم شهریور ماه هفته فرهنگی قزوین نامیده شد. استان قزوین با وجود بیش از هزار اثر تاریخی ثبت شده مربوط به دورههای تاریخی سلجوقی، صفویه و قاجاریه به لحاظ تاریخی بستر اتفاقات متعددی بوده است، اما نقطه عطف این اتفاقات انتخاب قزوین به عنوان پایتخت ایران در دوران حکومت صفویه و به دستور شاه طهماسب است که در روز ۹ شهریور سال ۹۳۸ هجری شمسی صورت گرفت.
نوشتههای باستانی یونان، قزوین را با نام راژیا معرفی میکند و پس از آن در نوشتههای اروپایی این شهر با نام شهر باستانی آرساس یا آرساسیا شناخته میشده است. اشکانیان قزوین را به نام مؤسس آن اردپا میخواندند؛ و ساسانیان نام این شهر را کشوین (یعنی سرزمینی که نباید از آن غافل شد) نهاده بودند. در برخی متون نام این شهر قسوین (یعنی شهری که مردمی پر صلابت و استوار دارد) ذکر شده است. به هر روی مورخان و باستان شناسان عصر حاضر قزوین را عربی شده کاسپین میدانند و بر این باورند که قوم کاسپیها که در سواحل دریای کاسپین میزیستند به مرور کوچ کردند و شهر قزوین را بنا نهادند و به همین دلیل است که در متون کهن عثمانی و عربی نام دریای خزر بحرالقزوین ذکر شده است.
همه ساله در هفته فرهنگی قزوین ده ها برنامه فرهنگی و هنری در سطح استان برگزار می شد که به دلیل شیوع کرونا و وضعیت وخیم استان امسال برگزار نخواهد شد.
نظرات